Annonce
Europa

Putin vil hæve pensionsalderen fra 60 til 65 for mænd

Russiske mænd protesterer mod den nye pensionsalder.

Der er kraftige protester i Rusland mod forhøjelsen af pensionsalderen.Foto: AP

Præsident Vladimir Putin siger ifølge Reuters, at en omstridt pensionsreform har været udskudt for længe i Rusland, og at en udsættelse vil være til fare for landets stabilitet og sikkerhed.

Den planlagte reform om at hæve pensionsalderen for første gang i 80 år har ført til kraftige protester.

- Uden en reform af pensionssystemet, så risikerer vi stigende inflation og øget fattigdom, siger Putin. Han advarer om, at økonomien ikke kan tåle en udskydelse.

Rusland får smæk af domstol for at forbyde islamisk bog

Parlamentet har i et lovudkast lagt op til, at pensionsalderen hæves fra 55 til 63 år for kvinder, mens den hæves fra 60 til 65 år for mænd.

Forslagene er blevet mødt med et ramaskrig fra navnlig mænd. Omkring 43 procent af de russiske mænd ventes ikke at blive 65 år, viser data fra Verdensbankens statistikker.

Den gennemsnitlige levealder i Rusland er 77 år for kvinder og 66 år for mænd, viser data fra Verdensbanken (tal fra 2016).

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her