Annonce
Europa

Tusinder af tyskere evakueret efter bombefund

Myndigheder evakuerede 18.500 tyskere, da en 500 kilo tung bombe fra Anden Verdenskrig skulle uskadeliggøres.

Foto: Uwe Anspach/AFP

En ueksploderet bombe på et halvt ton, som var gravet frem i Ludwigshafen i det vestlige Tyskland, er søndag blevet desarmeret af tyske bombeeksperter.

Bomben, der blev fundet af et hold byggearbejdere tidligere på ugen, menes at være kastet over området af amerikanske styrker under Anden Verdenskrig.

18.500 beboere, som bor inden for en kilometers afstand af den store bombe, var af sikkerhedsgrunde bragt ud af området.

Det tog eksperterne lidt over en time at sørge for, at bomben ikke kunne forårsage skade.

- Gode nyheder: bomben er desarmeret! Borgerne kan vende tilbage til deres hjem, skrev bystyret i Ludwigshafen på Twitter, da operationen var vel overstået.

Mere end 70 år efter, at Anden Verdenskrig sluttede, dukker der stadig ind imellem store bomber op, som ikke eksploderede, da de allierede styrker kastede dem ned over Nazi-Tyskland.

Som regel bliver bomberne fundet i forbindelse med byggearbejde.

Sidste år foretog Tyskland den hidtil største evakuering, da der blev fundet en bombe på 1,8 ton i Frankfurt. Her blev omkring 60.000 indbyggere evakueret.

Denne sommer har de ueksploderede bomber, som ligger strøet over det meste af Tyskland, udgjort et stort problem for det tyske brandvæsen.

Den usædvanlige varme har udløst flere skovbrande, der igen har forårsaget mindre eksplosioner på grund af de bomber, som mange steder ligger begravet under jorden.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her