Europa

Migranter udvist til Marokko efter at have stormet enklave

116 afrikanske mænd er sendt tilbage til Marokko efter at have stormet en spansk enklave og angrebet vagter.

Den humanitære organisationen Walking Borders kalder tilbagesendelsen af de mange migranter for en "enorm krænkelse af menneskerettighederne begået af den spanske regering". Foto: Joaquin Sanchez/AP

116 afrikanske migranter, der onsdag stormede den spanske enklave Ceuta og dermed tvang sig adgang til EU, er torsdag blevet sendt tilbage til Marokko.

- De 116 migranter kom ind i Spanien via Ceuta-grænsen ulovligt og er sendt tilbage til Marokko, oplyser myndighederne i Ceuta ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge spanske medier lykkedes det onsdag de mange mænd fra forskellige afrikanske lande at forcere grænsehegnet mellem Marokko og enklaven og komme forbi vagterne.

Avisen El Pais citerer kilder i administrationen i enklaven for at sige, at migranterne klippede hegnet i stykker. Derefter angreb de vagterne og brugte lim, batterisyre og afføring som kasteskyts.

Angiveligt kom syv officerer fra civilgarden og flere migranter til skade under hændelsen.

Den humanitære organisationen Walking Borders kalder tilbagesendelsen af de mange migranter for en "enorm krænkelse af menneskerettighederne begået af den spanske regering".

Omvendt forsvarer det spanske indenrigsministerium "lovligheden" af masseudvisningen.

En aftale mellem Spanien og Marokko fra 1992 betyder, at Spanien på lovlig vis kan udvise migranterne.

De spanske områder Ceuta og Melilla er de eneste landegrænser mellem EU og Afrika og tiltrækker mange migranter, der forsøger at komme til Europa.

Alene i år er 3100 migranter kommet til Ceuta og Melilla ad denne vej, viser tal fra Den Internationale Migrationsorganisation (IOM).

Over 25.000 andre er kommet til Spanien via søvejen, hvilket gør landet til det vigtigste ankomststed for migranter til Europa efter Italien og Grækenland.

Hændelsen onsdag var anden gang på blot en måned, at det lykkedes et stort antal migranter fra Afrika at tvinge sig vej til EU ved at storme Ceuta.

Den 26. juli blev enklaven således også stormet, og da nåede flere end 600 migranter over grænsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her