Annonce
Europa

Knald eller fald: Brexitforhandlinger går ind i slutfase

EU og Storbritannien vil forhandle kontinuerligt fra nu af, siger EU's forhandler Michel Barnier.

Michel Barnier (til højre) siger, at forhandlingerne kommer til at være i gang "fra og med nu". Foto: Olivier Matthys/AP

EU og Storbritannien gør klar til slutfasen i forhandlingerne om briternes udtræden på et tidspunkt, hvor der er stigende frygt for, at der kommer et brexit næste år uden en aftale.

Det siger EU's forhandler Michel Barnier.

- Forhandlingerne går nu ind i den afsluttende fase. Vi er enige om, at EU og Storbritannien vil forhandle kontinuerligt fra nu af, siger Barnier, efter at han tirsdag havde møder med den britiske brexitminister, Dominic Raab, i Bruxelles.

Dominic Raab siger, at Storbritannien stadig tror på, at det vil lykkes at finde frem til en brexitaftale med EU inden udgangen af oktober.

Modemogul smider millioner efter ny brexitafstemning

Men han gør det også klart, at der er store kløfter mellem parterne.

Barnier siger, at forhandlingerne kommer til at være i gang "fra og med nu".

- Det er nødvendigt, at en aftale kommer på plads, og at det sker ikke meget senere end i begyndelsen af november, siger han.

Briternes skilsmisse fra EU træder officielt i kraft til marts næste år. Det har skabt stor frustration blandt briterne, at det er uklart, hvad et brexit vil indebære.

- Det er på dagsordenen at få løst de få tilbageværende emner, i forhold til at Storbritannien forlader EU, samt at få sat tempoet op under diskussionerne om det fremtidige forhold, sagde talsmænd for premierminister Theresa May op til tirsdagens møde.

Raab vil torsdag holde en tale, hvor han løfter sløret for, hvordan regeringen vil sikre stabilitet i landet i tilfælde af, at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Samtidig vil han offentliggøre en række retningslinjer, der skal hjælpe briterne og de britiske virksomheder med at forberede sig på brexit-scenariet uden en EU-aftale.

Storbritannien har i knap to år arbejdet på en plan, i tilfælde af at der ikke bliver landet en aftale med EU.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her