Annonce
Europa

Spanske betjente dræbte angriber med kniv

Betjente i Barcelona har skudt og dræbt en person, der er gået til angreb med en kniv.

En mand er mandag morgen gået til angreb på betjente på en politistation nær Barcelona med en kniv. Betjente trak deres våben og skød og dræbte gerningsmanden.

Det oplyser spansk politi på et pressemøde om hændelsen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sagen behandles som et terrorangreb, oplyser politiet på pressemødet. Det skyldes blandt andet, at manden råbte "Allahu Akbar", der betyder "Allah er størst", da han trådte ind på politistationen.

Manden angreb betjentene klokken seks om morgenen ifølge politiet.

Der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne betjente.

Anonyme kilder i antiterror-styrkerne fortæller nyhedsbureauet AFP, at manden er en lokal 29-årig algerier. Politiet har angiveligt ransaget mandens hjem få hundrede meter fra politistationen.

Fredag var første årsdag i Barcelona for et angreb, hvor en bilist kørte gennem en folkemængde på La Rambla og dræbte en række mennesker.

Angrebet var det værste siden en togbombe i Madrid i 2004, hvor 191 blev dræbt og flere end 1800 såret.

Ifølge den indledende efterforskning er der ikke dukket nogen forbindelse op mellem mandagens gerningsmand og angrebet i Barcelona sidste år. Det fortæller en efterforsker til nyhedsbureauet AP.

Spanske efterretningstjenester er involveret i efterforskningen, oplyser de lokale efterforskere.

Regionen Catalonien, hvor Barcelona ligger, er ifølge den spanske tænketank Real Instituto Elcano, centrum for landets ekstremistiske, muslimske miljøer.

Islamisk Stat har tidligere opfordret tilhængere i Frankrig til at angribe betjente og soldater. De er ifølge Islamisk Stat legitime mål, fordi de repræsenterer den franske stat.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her