Annonce
Europa

Den britiske premierminister kræver undskyldning fra Boris Johnson efter klumme om dansk burkaforbud

Den tidligere udenrigsminister var klar i spyttet, da han skulle beskrive, hvad kvinder i burka efter hans mening ligner.

Adskillige af Boris Johnsons partikollegaer kræver en undskyldning fra den tidligere udenrigsminister. Arkivfoto: Natacha Pisarenko/AP

Der var sådan set tale om et forsvar for kvinders ret til at være burka eller niqab, hvis det er det, de vil. Sådan da.

For i Boris Johnsons klumme, hvor han langede ud efter det danske tildækningsforbud, fik den tidligere britiske udenrigsminister også luftet sin vurdering af, hvordan det ser ud, når kvinder ifører sig de maskerende rober.

Således skrev han i The Telegraph, at disse kvinder »ligner postkasser« og sammenlignede dem med bankrøvere.

Danmarks tildækningsforbud forundrer Boris Johnson

»Ja, burkaen er undertrykkende og latterlig. Men det er ikke nogen grund til at forbyde den,« lød det.

Hans beskrivelser har fået flere til at kræve en undskyldning fra Johnson, som fortsat er medlem af parlamentet for Det Konservative Parti. Blandt dem premierminister Theresa May.

»De ord, som Boris Johnson brugte til at beskrive folks udseende, var tydeligvis krænkende. Det var den forkerte sprogbrug,« siger May til BBC.

Udenrigsminister Boris Johnson forlader den britiske regering

Et andet konservativt parlamentsmedlem, den muslimske Lord Sheikh mener dog ikke, at en undskyldning er nok. I stedet bør Johnson blive smidt ud af partiet, lyder det.

»Det ville ikke være urimeligt, og det vil jeg gerne se,« siger han til BBC.

Fra Labour lyder det, at han puster til islamofobien for at forbedre sin muligheder for at blive den næste konservative leder.

»Muslimske kvinder får deres burkaer revet af på vores gader, og Boris Johnsons respons er at håne dem for at "ligne postkasser",« siger medlem af parlamentet for Labour David Lammy ifølge BBC.

Johnson har hidtil været tavs i sagen. Han gik for en måned siden af som udenrigsminister i protest mod regeringens brexitplan.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Hjemme hos bohemerne på Frederiksberg: De bor på 68 eksklusive kvm sprængfyldt med kunst og vintage
I en nyligt restaureret palæejendom på Frederiksberg i København bor Tanja Grunwald og Henrik Voigt. De har indrettet sig med både klassisk design, vintagefund og kunst – og især kunst har en stor betydning for dem. 
Se flere
Er det en sygdom ikke at ville leve?
Teatret Svalegangen sætter fokus på et aktuelt emne med en forestilling om en ung kvinde, som ikke ønsker at leve mere, og om det dilemma, hun dermed sætter sin kæreste og sine nærmeste i. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her