Annonce
Europa

Norsk aktivistbåd tilbageholdt på vej til Gaza

En båd, der sejler under norsk flag, med 22 aktivister er blevet tilbageholdt af de israelske myndigheder.

En norsk båd med medicinsk udstyr er søndag blevet standset på vej til Gaza af den israelske flåde.

Det skriver flere medier, herunder nyhedsbureauet NTB.

Gruppen bag besætningen, Ship to Gaza Norway, omtaler hændelsen som en kapring.

– Vi har sendt en melding til Udenrigsministeriet og beder dem kræve, at Israel øjeblikkeligt stopper det, som er en ren kapring i internationalt farvand af et fredeligt skib under norsk flag, skriver Ship to Gaza Norway i en pressemeddelelse.

Ship to Gaza Norway fik beskeden fra skibet om, at den israelske flåde var kommet med trusler og forberedte en militær overtagelse.

I alt er 22 aktivister om bord på den norsk registrerede båd "Kårstein". Blandt dem er Mikkel Grüner, der er byrådsmedlem for Sosialistisk Venstreparti i Bergen.

Ifølge Enhedslisten er Grüner dansk statsborger. Det danske udenrigsministeriums Borgerservice undersøger søndag aften, om en dansk statsborger er tilbageholdt af de israelske myndigheder.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her