Annonce
Europa

Endnu en pædofilisag i den katolske kirke: Kardinal træder tilbage

Tidligere ærkebiskop i Washington, er anklaget for seksuelt misbrug af 11-årig dreng.

Den tidligere ærkebiskob i Washington DC, Kardinalen Theodore McCarrick, er anklaget for pædofili og træder nu tilbage. Foto: Robert Franklin/AP

Endnu en møgsag er landet på det pavelige skrivebord.

Den tidligere ærkebiskop i Washington DC, kardinalen Theodore McCarrick, der er en af de mest prominente figurer i den katolske kirke står anklaget for at have misbrugt både små drenge og voksne mænd seksuelt. Ifølge en pressemeddelelse fra Vatikanet modtog Pave Frans derfor lørdag hans opsigelse.

Chile undersøger 158 fra den katolske kirke for sexmisbrug

Politiet er i gang med at undersøge anklagerne mod den 88-årige McCarrick, og han har siden den 20. juni været suspenderet fra sit kirkelige embede.

Overgrebene fandt angiveligt sted for flere årtier siden, og en mand, der på daværende tidspunkt var bare 11 år, har anklaget kardinalen for at misbruge ham seksuelt i næsten 20 år.

Flere mænd, har desuden anklaget den tidligere ærkebiskop for at have voldtaget dem som voksne i en strandhytte i New Jersey under et præsteseminar.

Australsk biskop dømt for at skjule seksuelt misbrug af børn

McCarrick nægter alle beskyldninger, men de nye pædofilianklager har lagt pres på Pave Frans, idet han tidligere har udtalt, at han vil gøre alt for at bekæmpe den »kultur af løgne,« han mener hersker i den katolske kirke.

Paven har foruden at acceptere kardinalens opsigelse rådet ham til, at »bede og søge om syndsforladelse indtil anklagerne mod ham er undersøgt og ført i en kirkelig retssag.«

Paven accepterer chilenske biskoppers afgang i pædofilisag

Vatikanet har de seneste år været ramt af adskillige sexskandaler, bl.a. blev en af Pavens tætteste rådgivere, Kardinalen George Pell fra Australien, tidligere på året anklaget for talrige seksuelle overgreb.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
International

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her