Annonce
Europa

Mand undsluppet fra fængselstransport i Sverige - flygtede ind i en skov

Manden er dømt for mord ved en lokal domstol, men har anket dommen.

Flugten er sket uden for Laxå. Kort: Google Maps

I Sverige har politiet det meste af dagen ledt efter en 25-årig mand, som til formiddag havde held med at flygte fra en fængselstransport.

Manden brød ud af transporten og stak af ind i en skov omkring kl. 11.30. Det skete uden for Laxå i Örebro Amt, da køretøjet holdt stille mellem Finnerödja og Laxå.

Han undslap, da han skulle flyttes fra Göteborg til Sala, og trods en stor politiaktion med hunde og helikopter meddeler politiet torsdag aften kl. 19, at manden stadig er på fri fod.

Manden blev for nylig dømt 14 års fængsel ved en lokal domstol, Tingsrätten, for et knivdrab i en forstad til Stockholm, skriver SVT. Dommen er dog anket til en højere instans og dermed ikke endelig, oplyser politiet. Manden har ifølge politiet ikke andre voldssager i bagagen.

»Men med tanke på, at han er på flugt, er det uvist, hvordan han handler,« skriver politiet på sin hjemmeside.

Derfor skal man nøjes med at kontakte politiet, hvis man ser en mand, der svarer til signamentet eller opfører sig afvigende.

Manden er ca. 177 cm høj med sort, krøllet hår. Han er barfodet og iklædt tøj fra Kriminalvården, det svenske Kriminalforsorgen. Det vil sige grå T-shirt og afklippede bukser. Han har også håndjern på.

I løbet af dagen er de pårørende til den dræbte blevet underrettet om flugten. Evin Cetin, som repræsenterer de pårørende i retssagen, kalder det »ekstremt alvorligt«, at en drabsdømt fange har haft mulighed for at undslippe.

»Vi følger udviklingen omhyggeligt og afventer undersøgelsen af, hvordan flugten har kunnet finde sted,« siger hun til SVT.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her