Annonce
Europa

Mand undsluppet fra fængselstransport i Sverige - flygtede ind i en skov

Manden er dømt for mord ved en lokal domstol, men har anket dommen.

Flugten er sket uden for Laxå. Kort: Google Maps

I Sverige har politiet det meste af dagen ledt efter en 25-årig mand, som til formiddag havde held med at flygte fra en fængselstransport.

Manden brød ud af transporten og stak af ind i en skov omkring kl. 11.30. Det skete uden for Laxå i Örebro Amt, da køretøjet holdt stille mellem Finnerödja og Laxå.

Han undslap, da han skulle flyttes fra Göteborg til Sala, og trods en stor politiaktion med hunde og helikopter meddeler politiet torsdag aften kl. 19, at manden stadig er på fri fod.

Manden blev for nylig dømt 14 års fængsel ved en lokal domstol, Tingsrätten, for et knivdrab i en forstad til Stockholm, skriver SVT. Dommen er dog anket til en højere instans og dermed ikke endelig, oplyser politiet. Manden har ifølge politiet ikke andre voldssager i bagagen.

»Men med tanke på, at han er på flugt, er det uvist, hvordan han handler,« skriver politiet på sin hjemmeside.

Derfor skal man nøjes med at kontakte politiet, hvis man ser en mand, der svarer til signamentet eller opfører sig afvigende.

Manden er ca. 177 cm høj med sort, krøllet hår. Han er barfodet og iklædt tøj fra Kriminalvården, det svenske Kriminalforsorgen. Det vil sige grå T-shirt og afklippede bukser. Han har også håndjern på.

I løbet af dagen er de pårørende til den dræbte blevet underrettet om flugten. Evin Cetin, som repræsenterer de pårørende i retssagen, kalder det »ekstremt alvorligt«, at en drabsdømt fange har haft mulighed for at undslippe.

»Vi følger udviklingen omhyggeligt og afventer undersøgelsen af, hvordan flugten har kunnet finde sted,« siger hun til SVT.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her