Annonce
Europa

Notorisk tyv brugte helikopter på flugt ud af fransk fængsel

Tyven Redoine Faid er for anden gang lykkes med at flygte fra et fransk fængsel på opsigtsvækkende vis.

Helikopteren er senere blevet fundet udbrændt nord for Paris. Det antages, at piloten kan være blevet taget som gidsel. Foto: Geoffroy van der Hasselt/AP

En notorisk tyv, der har været en af Frankrigs mest eftersøgte mænd, er lykkes med en opsigtsvækkende flugt fra et fransk fængsel.

Ifølge de franske myndigheder er den 46-årige Redoine Faid brudt ud af et fængsel i den sydøstlige del af byen Reau på få minutter ved hjælp af en helikopter.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at tre bevæbnede mænd ankom til fængslets indgang og krævede, at Faid blev løsladt.

Det var dog en afledningsmanøvre, der gjorde det muligt, at en helikopter samtidig landede i fængslets gård, der ikke er dækket til med net.

Væbnede mænd fra helikopteren tog Faid ud af et besøgsrum og fik ham om bord på helikopteren, uden at nogen blev såret.

Helikopteren er senere blevet fundet udbrændt nord for Paris. Det antages, at piloten kan være blevet taget som gidsel.

- Alt bliver gjort for at finde de undslupne, siger en embedsmand i indenrigsministeriet.

Faid er dømt for bevæbnet røveri og mordet på en politikvinde i 2010 ved et fejlslagent røveri.

Det er anden gang, at Faid lykkes med en spektakulær flugt. Første gang var i 2013, hvor han tog fire fængselsvagter som gidsel og efterfølgende sprængte sig vej ud af et fængsel i det nordlige Frankrig med dynamit.

Han blev dog fanget af politiet igen efter seks uger.

Dengang efterlyste det internationale politisamarbejde Interpol ham og beskrev ham som "farlig" - det er det tætteste, man kan komme på en international arrestordre.

Faid er kendt i Frankrig for sin lange karriere som kriminel, hvilket han tidligere har ladet sig interviewe om til diverse tv-shows og har skrevet bøger om.

Her har han sagt, at han er inspireret af gangsterfilm som "Scarface" og "Heat".

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her