Annonce
Europa

Politichef tiltales for uagtsomt drab i Hillsborough-tragedie

Politichef gav ordre til at åbne porte til overfyldt stadion, og 96 blev mast ihjel. Nu venter retssag.

96 Liverpoolfans blev mast ihjel, da portene blev åbnet og folk strømmede ind på stadion. Foto: AP

En politichef, som havde ansvar for sikkerheden under den største tragedie i britisk sportshistorie, bliver tiltalt for uagtsomt manddrab ved særligt skærpende omstændigheder.

Det har en britisk dommer fredag ifølge BBC afgjort om den ulykkelige hændelse på Hillsborough Stadium en forårsdag i 1989, da 96 tilhængere af fodboldklubben Liverpool blev mast og omkom under kaotiske scener.

En 18 år gammel kendelse har blokeret for, at spørgsmålet om politichef David Duckenfields skyld kunne prøves ved retten.

Den beslutning har dommer Peter Openshaw fredag ved retten i Preston ophævet.

Fire andre bliver også tiltalt i relation til tragedien 15. april 1989 under en semifinale i FA Cuppen mellem Liverpool FC og Nottingham Forest i Sheffield.

David Duckenfield gav ordren til at åbne portene for flere fodboldfans, som ventede på at komme ind på det allerede fyldte stadion.

Resultatet blev et ustyrligt kaos på tribunerne, hvor mange hundrede mennesker blev mast. 96 omkom, og 500-1000 mennesker blev kvæstet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her