Europa

Bagmænd idømt 25 års fængsel for 71 døde flygtninge i lastbil

De 71 flygtninge blev kvalt i lastbil på vej til Europa.

De 71 mennesker var mast ind i den lille lastbil, hvor de kun havde ståplads. Det formodes, at de alle var døde af iltmangel inden for tre timer. Lastbilen, der oprindeligt var en kødtransport var blevet gjort lufttæt. Foto: Ronald Zak/ AP

Fire bagmænd er hver blevet idømt 25 års fængsel for 71 flygtninges død i efterladt lastbil. Lastbilen blev fundet i nærheden af den østrigske by Pandorf i 2015, men da bilen var indregistreret i Ungarn blev gerningsmændende fundet og stillet for retten i Ungarn.

Det skriver BBC.

En afghaner, der er identificeret som leder af gruppen af bagmænd blev idømt 25 års fængsel. Ligeledes fik tre medskyldige bulgarere 25 år hver. Ti andre blev idømt kortere fængelsstraffe. De blev alle kendt skyldige i menneskesmugling.

EU-lande er stadig dybt splittet over nyt asylsystem

I 2015 kom en stor flygtningestrøm til Centraleuropa, hvoraf mange af dem flygtede fra Syrien og andre konfliktzoner.

Ofrene i lastbilen kom fra Irak, Afghanistan, Syrien og Iran. Af de 71 var otte kvinder og fire børn. de resterende 59 var mænd. Alle undtagen et offer blev identificerede.

De 71 mennesker var mast ind i den lille lastbil, hvor de kun havde ståplads. Det formodes, at de alle var døde af iltmangel inden for tre timer. Lastbilen, der oprindeligt var en kødtransport, var blevet gjort lufttæt.

Ifølge anklageskriftet vidste menneskesmuglerne, at de 71 flygtninge ville dø og ignorerede deres banken og råb om hjælp. Et af beviserne mod lederen af menneskesmuglerne er en optagelse af et telefonopkald, hvor han beordrer føreren af lastbilen til at fortsætte kørslen selvom ofrene råber om hjælp.

Det fremgik også i retten, at de anklagede krævede en betaling på op til 26.000 kr. pr. person, og at de havde to smuglinger planlagt til d. 27. august. Ofrene var blevet fundet af østrigsk politi d. 26. august.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her