Annonce
Europa

»De insisterer på, at ingen tager skade af et klap bagi«

Dorthe Nors langer ud efter ældre danske mænd i engelsk medie.

Forfatteren Dorthe Nors skriver i The Guardian, at hun ofte støder på indebrændte ældre mænd, når det handler om #MeTooFoto: Sanne Vils Axelsen

Den danske forfatter Dorthe Nors undrer sig over de ældre danske mænds holdninger til hele #MeToo-bevægelsen. Hun har nemlig flere gange oplevet at blive placeret ved en bordherre, der havde nogle ret så klare holdninger til debatten og fik hende til at føle sig som en skraldespand for hans vrede.

Det skriver hun i et debatindlæg i den engelske avis The Guardian, hvor hun også lægger vægt på, at det for hendes vedkommende altid er sønner af det ellers så tolerante og frisindede land Danmark, der overhælder hende med vrede, når det kommer til #MeToo-bevægelsen.

»Han viste sig som en charmerende mand på omkring de 60 år. Jeg blev sat ved siden af ham. Det begyndte altid høfligt, men på et eller andet tidspunkt, nævnte nogen #MeToo. Og så skete der noget mærkeligt. Min bordherres kropssprog ændrede sig, mens han engagerede sig i en ophedet gardinprædiken mod bevægelsen. Som om der gik en sikring i ham,« indleder Dorthe Nors.

Miss America i nye klæder: Vil ikke længere dømme kvinderne på udseende

Forfatteren beskriver, at hun endte med at blive chokeret. Mønstret var det samme hver gang. En højtuddannet mand, i visse tilfælde magtfuld, og så hende. En kvindelig dansk forfatter, som var venlig og villig til at konversere. Og så dukkede #MeToo op, og hans opfattelse af hende skiftede. Hun blev en skraldespand for hans vrede.

»En af disse bordherrer introducerede sin vrede ved at sige "kvinder påtager sig altid offerrollen, men de sande ofre er mænd". Det var et smart træk, for han dominerede resten af samtalen, og siden "kvinder altid påtog sig offerrollen" kunne jeg ikke argumentere mod ham,« skriver forfatteren.

Dorthe Nors skriver i sit debatindlæg, at en anden bordherre tog sig tid til at forklare hende, at mænd har et behov for at sprede deres sæd, og at kvinder er forpligtede til at forstå dette behov.

»Han sagde, at mænds behov er så stort, at kvinder kan frarøve mænd deres magt "med deres kroppe". Hvis de skiltede med varerne, så bad de selv om det. De burde dække sig til,« skriver Dorthe Nors.

»De her mænd, der insisterer på, at ingen har taget skade af et klap bagi, var de samme mænd, der tog del i den seksuelle frigørelse i 60'erne og 70'erne. De nød det, som var det en smørrebrødsbuffet. Nu tror de, at #MeToo ødelægger frisindet, og hvis du er uenig, er du en puritansk snerpe, af den slags, vi danskere har en tradition for at gøre oprør imod.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her