Annonce
Europa

Engelsk tv-vært idømt rekordhøj bøde for spritkørsel

Biluheld med mor på passagersædet blev dyr fornøjelse for engelsk tv-vært.

Art McPartlin (til venstre) var involveret i et uheld med to andre køretøjer i det sydvestlige London med sin mor som passager. Foto: Joel Ryan/AP

Den engelske tv-vært, Ant McPartlin, der er del af den ikoniske duo Ant and Dec, har fået den formentlig højeste bøde for spritkørsel i England nogensinde.

Det skriver The Telegraph.

Den 42-årige "Britain's Got Talent"-vært skal betale en bøde på 86.000 britiske pund, der svarer til ca. 742.000 danske kroner, efter han erklærede sig skyldig i retten mandag. Han blev derudover pålagt et forbud mod at køre i 20 måneder.

McPartlin var involveret i et uheld med to andre køretøjer i det sydvestlige London med sin mor som passager. På Daværende tidspunkt var han tilmeldt et afvænningsprogram.

Tv-værten havde en promille, der var over dobbelt så høj som det tilladte.

Politikreds: Nu ser vi flere narkobilister end spritbilister

Det er dog ikke kun i England, at kendte bliver taget med en lidt for høj promille i blodet. Herhjemme er flere kendte idømt bøder for at køre bil i beruset tilstand.

Sangerinden Medina blev i marts idømt en bøde på 43.500 kroner og en frakendelse af kørekortet i tre et halvt år for at have kørt bil i juli 2017 påvirket af kokain og alkohol.

En anden offentlig person, der blev stoppet med en promille over det tilladte, er Nicklas Bendtner. I 2013 måtte han betale en bøde på 842.000 kroner.

Medina er dømt for narkokørsel: »Det kan skabe mere sympati fra hendes fans«

Grunden til, at bøden kan blive så høj, er fordi bødens størrelse i Danmark afgøres ved at gange den sigtedes nettoløn med promillen, hvis promillen er mellem 0,5 og to.

Man får derudover en frakendelse af kørekortet, hvis promillen er over 1,2. Man kan risikere fængelsstraf, hvis promillen kommer endnu højere op.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her