Annonce
Europa

Engelsk kvinde dømt for vold mod ekskæreste

Kvinde dømt for tvang og ekstrem kontrol af ekskæreste.

Skoldet med kogende vand, stukket med en skruetrækker og nægtet føde. Sådan var hverdagen for 22-årige Jordan Worths ekskæreste, der mellem april 2016 og juni 2017 blev udsat for overgreb af sin egen kæreste.

Det skriver The Telegraph.

Jordan Worth er efter sigende den første kvinde i Storbritannien, der er blevet dømt under en lov fra 2015, som omhandler kontrollerende adfærd og tvangsindgreb i et intimt forhold.

Hun nægtede partneren adgang til deres fælles seng, bestemte hvilket tøj, han måtte bære, isolerede ham fra familie og venner og overtog kontrollen af hans facebook-profil. Hun blev idømt en fængselsdom på 7,5 år efter at have erklæret sig skyldig i tvang og kontrol af ekskæresten samt vold.

Worth virkede ellers som en ganske almindelig ung kvinde, der kom fra en kærlig familie, fik en universitetsgrad i kunst med høje karakterer og var tidligere elitegymnast.

Dansker dømt for at kvæle sin kæreste på Costa del Sol

Kort efter parret flyttede sammen, begyndte hun dog at skifte personlighed. Hun blev voldelig over for ekskæresten, der led af hydrocephalus, som er en lidelse, der skaber væskeophobninger i hjernens hulrum og kan være yderst smertefuldt.

Det gjorde ekskæresten særligt såbar, og det udnyttede den 22-årige Worth til at slå ham med ting og såre ham med knive, hvorefter hun nægtede at hjælpe ham til et hospital.

Det tidligere pars naboer i Cambridge havde ofte set Worths jævnaldrende kæreste med et blåt øje eller armen i slynge. Det var heller ikke udsædvanligt, at han haltede.

Da politiet i juni 2017 endelig dukkede op på parrets adresse, var manden i så ringe en tilstand, at han blev kørt direkte til Bedford Hospitals akutafdeling, hvorefter han blev indlagt på et andet hospital i Cambridge. I retten fremgik det, at ca. fem pct. af mandens krop var skoldet.

Jordan Worth, der nu er i et andet forhold, modtog også et polititilhold, der forhindrer hende i at kontakte ekskæresten på ubestemt tid.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her