Annonce
Europa

Assads børn holdt ferie i russisk ungdomslejr

De russisk-syriske bånd bliver stadig stærkere.

Ruslands militære støtte til Syrien har forstærket det russisk-syriske bånd, og har siden 2015 hjulpet med at bekæmpe modstandere af Assads regime. Foto: AP

Syriens præsident, Bashar al-Assad, fortalte søndag til et møde med en russisk politiker ved navn Dimitri Sablin, at hans børn har tilbragt en ferie på russisk jord. Mødet fandt sted i Damaskus, kort efter at flere vestlige lande udførte missilangreb i Syrien.

Det skriver BBC.

Den russiske ferielejr for unge, Artek, ligger på den ukrainske halvø Krim. Lejren blev oprettet i 1925, og under Sovjetunionen havde lejren stærke kommunistiske værdier.

»Mine børn var på Artek sidste år. Efter turen havde de en bedre forståelse af Rusland,« skulle Assad have sagt på mødet, ifølge Dimitri Sablin.

Assads har sammen med sin kone, Asma, tre børn. To drenge ved navn Hafez og Karim, der er henholdsvis 16 og 13 år, og datteren Zein på 14.

USA er på vej med nye sanktioner mod Rusland

Arteks direktør, Alexei Kasprzhak, har sagt til BBC Russian, at han ikke havde noget kendskab til børnenes familieforhold, da de først kom til lejren, men at det med tiden blev kendt, at det var Assads børn.

Børnene var blandt en gruppe på 44 syriske børn, der holdt ferie i Artek sidste år. Ruslands militære støtte til Syrien har forstærket de russisk-syriske bånd og har siden 2015 hjulpet med at bekæmpe modstandere af Assads regime. Det har givet Assads tropper mulighed for at generobre store dele af Syrien.

Putin og Erdogan enes om afspænding og løsninger i Syrien

Syriens ambassadør i Moskva, Riad Haddad, sagde sidste år, at Assads børn var ved at lære russisk, og at sproget var det fremmedsprog, som der hyppigst blev undervist i på syriske skoler.

Han fortalte også, at flere syriske forældre vælger at døbe deres børn Putin til ære for den russiske præsident.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her