Annonce
Europa

Tyske arkæologer har fundet skat fra Harald Blåtand

Historisk fund på tysk ø er det største Blåtand-fund i det sydlige østersøområde.

Harald Blåtand var konge i Danmark fra ca. år 958 til sin død i 987. På Jellingstenen står der, at det var ham, der gjorde danerne kristne. Foto: Roberto Fortuna

På en mark på Tyslands største ø Rügen har arkæologer i weekenden fundet en sølvskat, der stammer fra det sene 10. århundrede og muligvis tilhørte Harald Blåtand. 

Det skriver den tyske avis Welt.

Fundet bestod af halskæder, armbånd, perler, fibualer, smykker og en Thors hammer. Arkæologerne fandt også mellem 500 og 600 mønter, hvor det blev anslået, at omkring 100 af mønterne kan have tilhørt den danske konge Harald Blåtand.

»Den her skat er det største fund af Blåtand-mønter i det sydlige østersøområde, og har derfor en enorm betydning,« sagde arkæolog og udgravningsleder Michael Schirren fra Landesamt für Kultur und Denkmalpflege til den tyske avis Welt.

Ifølge Flensborg Avis blev skatten fundet på et areal på omkring 400 kvadratmeter på øen Rügen af arkæologer fra Mecklenburg-Vorpommern.

Blandt de søgende arkæologer var også en 13-årig dreng, der tilbage i januar gjorde det første fund af skatten ved hjælp af en metaldetektor. Dengang troede han, at han bare havde fundet et værdiløst stykke aluminium.

Harald Blåtand var konge i Danmark fra ca. år 958 til sin død i 987. På Jellingstenen står der, at det var ham, der gjorde danerne kristne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her