Annonce
Europa

Den spanske lufthavn med hundredvis af fly, men ingen passagerer

Teruel er blevet et hotspot for flyspottere fra hele verden.

Det kaldes en spøgelseslufthavn, for der er ingen passagerer, indtjekningsskranker, parkeringspladser eller duty-free butikker.

Alligevel er Teruel lufthavnen på den andalusiske højslette knap to timers kørsel fra Valencia fyldt med hundredvis af fly. Og der er plads til flere.

Lufthavnen er nemlig hjemsted for aflagte, parkerede og kasserede fly, der venter på deres videre skæbne. Nogle kommer fra fallerede selskaber, hvor konkursboet venter på en køber. Andre er udtjente passagerfly, der skal skrottes og bruges som reservedele. Enkelte skal blot undergå reparationer, inden de kommer på vingerne igen.

Teruel lufthavnen udgør den næsten perfekte placering for netop den slags formål: her er tørt, meget sjældent frost og så er det centralt placeret i forhold til de største spanske lufthavne samt europæiske ditto.

Selskabet, der tager i mod de mange fly, hedder Tarmac Aerosave. De gør netop alle de ovenstående ved flyene: opbevaring, reparation og kassering. Normalt ville man kalde en sådan lufthavn for en flykirkegård, men det er de ikke med på i Teruel. Dertil er flyene, der kommer her, langt mere brugbare og klar til flere ture, hvorfor kirkegården først er længere ude i fremtiden.

Læs mere om Teruel lufthavn og de mange fly på den officielle hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her