Annonce
Europa

Seks personer er dræbt i angreb på militærbase

I et angreb på et tyrkisk militæranlæg, der ligger 50 kilometer fra grænsen til Syrien, er seks dræbt.

Seks personer er dræbt i et angreb ved en militærbase i det sydøstlige Tyrkiet. Det oplyser tyrkiske sikkerhedsstyrker, som siger, at Kurdistans Arbejderparti (PKK) står bag.

Syv er såret.

Angrebet er sket i nærheden af en militærbase i provinsen Siirt, melder sikkerhedsstyrkerne. Det blev først rapporteret, at angrebet var sket på selve basen.

De dræbte er medlemmer af en lokal vagtmilits, som støtter tyrkisk militær.

Det fremgår ikke, hvornår angrebet fandt sted. Ifølge nyhedsbureauet Anadolu er fire soldater og tre fra vagtmilitsen såret.

PKK betragtes af både Tyrkiet, EU og USA som en terrorgruppe. Militante kurdere retter jævnligt angreb mod tyrkiske soldater og myndigheder i regionen.

Flere end 40.000 mennesker er dræbt under den blodige konflikt mellem Tyrkiet og PKK de seneste fire årtier.

Konflikten er de seneste år blusset op igen efter et sammenbrud i fredsprocessen i sommeren 2015.

Krigen i nabolandet Syrien har gjort konflikten yderligere kompliceret, da kurdiske styrker har ført an i kampe mod blandt andet Islamisk Stat. Kurderne har været en vigtig allieret til USA.

Det har været kilde til store spændinger mellem de to Nato-lande Tyrkiet og USA.

Skærtorsdag tilbød Frankrigs præsident at mægle mellem kurderne og Tyrkiet. Det tilbød han i forbindelse med et besøg i Élyséepalæet af en delegation fra Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der omfatter kurdiske soldater.

Emmanuel Macron sagde, at han håber, at "en dialog kan indledes mellem SDF og Tyrkiet med hjælp fra Frankrig og det internationale samfund".

Det afviser Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fredag formiddag.

- Vi afviser enhver bestræbelse på at fremme "dialog", "kontakt" eller "mægling" mellem Tyrkiet og disse terrororganisationer, skriver Ibrahim Kalin, som er præsidentens talsmand, på Twitter.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her