Annonce
Europa

Medie: Britisk regering vil udvise russiske diplomater

Det britiske udenrigsministerium anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet.

Storbritannien vil udvise "et betydeligt antal" russiske diplomater efter nervegiftangreb, rapporterer den britiske nyhedskanal Sky News.

Samtidig meddeler det britiske udenrigsministerium, at det anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet på en tidligere russisk spion i den engelske by Salisbury.

- Hastemødet er indkaldt for at opdatere medlemslandene om nervegiftangrebet, lyder det.

USA, EU og Nato har udtrykt støtte til Storbritannien efter May har sagt, at det er "meget sandsynligt", at Rusland stod bag angrebet på eksspionen Sergej Skripal og hans datter med nervegiften Novichok, som blev udviklet af det sovjetiske militær.

Storbritanniens allierede i Nato opfordrer indtrængende Rusland til at svare på de spørgsmål, som den britiske regering har stillet efter et nervegiftangreb på en tidligere russisk spion i byen Salibury, skriver Reuters.

- Landene i Nato udtrykker dyb bekymring over en offensiv anvendelse af en nervegift på alliancens territorium for første gang siden oprettelsen i 1949, hedder det i en erklæring.

Ruslands udenrigsminister om giftsag: Briterne "forsøger skamløst at vildlede det internationale samfund"

Premierminister Theresa May skal senere onsdag tale i parlamentet om nervegiftangrebet.

Ifølge The Guardian forbereder premierministeren en række tiltag rettet mod den russiske stat.

Premierministerens erklæring i parlamentet kan diktere retningen for Storbritanniens udenrigspolitik i mange år fremover, skriver avisen.

Visumrestriktioner og beslaglæggelse af russiske formuer i Storbritannien bliver nævnt af The Guardian som mulige tiltag fra Mays side.

Desuden ventes premierministeren at forsøge at opbygge en international front mod Rusland bestående af EU, Nato og muligvis også FN.

Theresa May sagde mandag i parlamentet i London, at det er "meget sandsynligt", at Rusland udførte angrebet mod Skripal og hans datter i Salisbury 4. marts.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her