Annonce
Europa

London efterforsker Ruslands rolle ved andre dødsfald

14 mistænkelige dødsfald er i medierne blevet sat i forbindelse med den russiske stat.

Den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter Julia blev forgiftet på britisk jord af stoffet Novichok, som er udviklet af Ruslands militær. Foto: Matt Dunham/AP

Den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, siger, at landets politi og sikkerhedstjenester vil efterforske, hvorvidt Rusland er involveret i andre mistænkelige dødsfald i Storbritannien.

Løkke støtter briter i sag om nervegift mod russisk eksspion

Udmeldingen fremgår af et brev, som er blevet offentliggjort i London tirsdag.

I sidste uge bad lederen af parlamentets indenrigsudvalg ministeren om at forholde sig til en rapport om 14 mistænkelige dødsfald, som i første omgang blot var blevet behandlet som almindelige dødsfald.

Rusland-ekspert: Sådan vil russerne agere i giftsagen

De pågældende dødsfald er i medierne igen og igen blevet sat i forbindelse med Rusland.

- Jeg ønsker at få tilfredsstillet min egen nysgerrighed med hensyn til at få klarlagt, at disse beskyldninger blot er beskyldninger og ikke andet end det. Sikkerhedstjenesterne vil deltage i denne efterforskning, siger Rudd i et brev til parlamentets indenrigsudvalg.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Rusland ikke er skyldig i forgiftning af eksspionen Sergej Skripal og hans datter.

Lavrovs udtalelser er en kommentar til udmeldinger fra London om, at "det er meget sandsynligt", at Rusland stod bag et formodet giftangreb på en russisk eksspion i Salisbury i forrige uge.

Den russiske udenrigsminister fastslår, at Rusland kun vil samarbejde, hvis det får udleveret en prøve på den nervegas, som formodes at være blevet anvendt ved angrebet.

Den 66-årige Skripal og hans 33-årige datter har ligget på en intensivafdeling, siden de for godt en uge siden blev fundet bevidstløse på en bænk uden for restauranten i den sydlige engelske katedralby.

Trump er ikke parat til at fordømme Rusland over giftangreb

En politimand, som blev alvorligt syg efter at have ydet hjælp til ofrene umiddelbart efter de blev fundet, har fået mange støtte- og sympatitilkendegivelser fra offentligheden.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her