Annonce
Europa

Internetforbundne dildoer udstiller nye farer i vores hverdag

Vores privatliv er truet som aldrig før, mener et britisk parlamentsmedlem, der vil indføre ny lovgivning for smartprodukter.

Sexlegetøj er begyndte at blive tilkoblet internettet, hvilket kan udgøre en risiko for at blive hacket. Arkivfoto.

Et britisk parlamentsmedlem vil have en ny lovgivning for sexlegetøj, der er forbundet til internettet. Dildoer og andre remedier til at opnå intimstimuli er i det senere år blevet ”smart”- ligesom de fleste danskeres tv - og har dermed mulighed for at tilgå internettet.

Smartdildoer og -vibratorer kan dermed nu styres over lange afstande via apps til glæde for mennesker, som ønsker en intim relation på trods af geografiske forhindringer.

Hackere kan udnytte kameraet i computeren til at planlægge indbrud

Men selvom der givetvist findes personer, som har glæde af, at sexlivet kan opretholdes med smartdildoer og -vibratorer, så giver teknologien hackere en helt ny mulighed for at åbne et vindue til almindelige menneskers mest private og følsomme rum.

Det findes flere tilfælde, hvor hackere har brugt stjålne persondata til at afpresse deres ofre til enten at udbetale penge eller på anden vis tvinge folk til at udføre bestemte handlinger.

Hvor havner dine hemmelige sexfantasier, når den fortrolige er en robot?

Senest har en ung norsk mand taget sit eget liv, efter at en kriminel forsøgte at afpresse ham for ikke at frigive et følsomt billede på Facebook. Det skriver VG.    

Det er Labour-parlamentsmedlemmet Chi Onwurah fra Newcastle, som nu råber vagt i gevær. Før hun kom i parlamentet, arbejdede hun i 20 år som elektroingeniør.

Fire overraskende oplysninger som din smartphone gemmer

»Alle scenarier bliver mere og mere deprimerende og dystopiske, og den manglende handling fra regeringens side overrasker mig,« siger hun til den britiske avis The Times.

Hun advarer om, at hvis man ikke rettidigt får indført lovgivning - der pålægger producenter at foretage de nødvendige tiltag, som kan sikre deres smartprodukter imod hacking - kan det meget vel være for sent at gøre noget, da mængden af usikre smartprodukter i omløb vil være for stor.

Det er nemlig ikke kun sexlegetøj, som kan udgøre et problem for vores it-sikkerhed. Hun peger også på såkaldte "wearable"-teknologier, hvor ure og tøj, som også forbundet til internettet, kan afsløre vores position til uvedkommende.

Smarture til børn kan let hackes

Onwurah finder det dybt bekymrende, at den britiske befolkning ikke er mere oprørt over udsigten til at blive overvåget. I stedet fokuserer man på andre farer, som truslen fra Nordkorea og nedfaldende satellitter, forklarer hun.

Det 52-årige parlamentsmedlem bruger smartsexlegetøj som eksempel på den generelle trussel, da »dildoer fanger folks opmærksomhed.«

Til maj kommer der en ny EU-datalov, hvor virksomheder kan modtage store bøder, såfremt de ikke beskytter deres kunders data forsvarligt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Annonce
International

Eventyret vender tilbage

Efter et langt pitstop er Jyllands-Postens JP Explorer igen på landevejen med redaktionens ekspedition nummer 25.
Analyse
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Åbent brev til byrådet i Odder Kommune
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V). 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her