Annonce
Europa

Munter Juncker før EU-topmøde: »Det ville være godt for Storbritannien, hvis jeg var premierminister«

EU27-lederne er fredag mødtes for at diskutere den britiske exit.

Jean-Claude Juncker (th.) under et tidligere møde med den britiske premierminister Theresa May. Arkivfoto: Virginia Mayo

Jean-Claude Juncker var på vej ind til det længe ventede EU-topmøde i Bruxelles, da han blev stoppet af en journalist.

Journalisten ville vide, hvad formanden for Europa-Kommissionen troede, at den britiske premierminister, Theresa May, ville have ud af forhandlinger om det forestående brexit.

Og Juncker var munter, da han skulle forholde sig til den britiske premierminister og hendes planer.

»Jeg er ikke britisk premierminister. Det ville være godt for Storbritannien, hvis jeg var, men det er jeg ikke,« svarede han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kort efter slog han fast, at han først ville kommentere mødet og dagens forhandlinger, når de er overstået.

Jean-Claude Juncker har tidligere rost den britiske premierminister for hendes ageren under de igangværende forhandlinger om Storbritanniens udtræden af EU.

»Nogle mener, og det gør jeg også selv, at hun har gjort et godt stykke arbejde, og det skal anerkendes«, udtalte Juncker i december.

Fredagens topmøde handler om fordeling af magt og penge efter det britiske exit fra EU.

Blandt deltagerne er den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), samt 27 andre statsledere.

Deltagerne skal blandt andet diskutere, hvad der sker med de 73 pladser, som Storbritannien efterlader i Europa-Parlamentet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her