Europa

Merkel forsvarer smertelig afgivelse af finansministerpost

De konservative havde håbet at beholde finansministerposten, indrømmer forbundskansler Angela Merkel.

Merkels konservative får seks ministerposter, og nu må man ifølge kansleren sørge for, at "det ikke kun er folk over 60 år", som tages i betragtning. Foto: Michael Sohn/AP

Det er "smerteligt" for Tysklands konservative at give finansministerposten til SPD, erkender forbundskansler, Angela Merkel, i et interview på tysk tv.

- Det er smerteligt med finansministeren. Men det er acceptabelt, siger Merkel.

Alternativet - at forhandlinger om en koalitionsregering kunne bryde sammen - ville omvendt være helt "uansvarligt", lyder kanslerens forsvar.

Derfor ser det ud til, at den tunge regeringspost ender hos koalitionspartneren, hvilket har skuffet mange af kanslerens partikolleger i CDU.

- Jeg forstår den skuffelse, siger Merkel.

SPD har endnu ikke givet grønt lys til en ny stor koalition. Medlemmerne af partiet skal ved en urafstemning tage stilling til, om de vil støtte eller forkaste en regeringsaftale med CDU og CSU.

Hamburgs borgmester, Olaf Scholz, der er udset til posten, vil ikke kunne handle på egen hånd eller alene i socialdemokraternes interesse.

Det påpeger Merkel i interviewet med ZDF. Scholz skal naturligvis arbejde inden for den ramme, som fastsættes af CDU, CSU og SPD, understreger kansleren.

Merkels konservative får seks ministerposter, og nu må man ifølge kansleren sørge for, at "det ikke kun er folk over 60 år", som tages i betragtning.

Den konservative kansler, som, hvis det hele lykkes, kan tage fat på sin fjerde embedsperiode, ønsker ikke at opgive sit partiformandskab.

- For mig at se hører disse to poster sammen, hvis man skal have en stabil regering. Derfor forbliver det sådan, siger Merkel.

Hos SPD går Martin Schulz af som formand.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her