Annonce
Europa

Spioner overvåger svenske atomkraftværker

Svenske atomkraftværker er udsatte, når det gælder cyberspionage, viser ny rapport. Kina er et af de lande, som forsøger at skaffe informationer.

Atomkraftværk nær den svenske by Varberg. Efter ny rapport skal sikkerheden på de svenske værker nu strammes. Arkivfoto: Bjorn Larsson Rosvall/AP

Der er væsentlige mangler i cybersikringen af svenske atomkraftværker.

Vi ser, at der gennemføres industrispionage fra Kina
Henrik Häggström, senioranalytiker ved CATS
Sådan skriver Svenska Dagbladet efter en ny rapport er publiceret af det svenske Center for Asymmetriske Trusselstudier (CATS)

Undersøgelsen er bestilt af Strålesikkerhedsmyndigheden (SSM) i forbindelse med en forbedring af Sveriges samlede forsvarsplan. Et projekt der begyndte i 2015.

En af konklusionerne er, at Kina og Ruslands interesse i el- og atom-industrien er meget reelle.

»Vi ser, at der gennemføres industrispionage fra Kina, som er interesseret i ny teknologi for at være på forkant,« siger Henrik Häggström, senioranalytiker ved CATS på det svenske Forsvarsuniversitet.

Ligeledes oplever de svenske atomkraftværker stigende spionage fra den russiske militære efterretningstjeneste, der forsøger at skaffe information om den nukleare sektor. 

Det kræver handling, og rapporten opfordrer til stramninger, hvad angår sikkerheden.

Yderligere viser undersøgelsen, at der også er et problem bag murene i det svenske atomkraftsystem. Der er meget personale med udenlandsk baggrund, men det er sjældent, at der foretages et ordenligt baggrundstjek, skriver Svenska Dagbladet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Fængselskammerat ser tilbage: Vi kan stadig lære af Nelson Mandela

Mac Maharaj var i 12 år en af Nelson Mandelas nærmeste kammerater på fængselsøen Robben Island. 100 år efter landsfaderens fødsel reflekterer den nu 83-årige Maharaj over Mandelas lederskab, et kvart århundrede med store politiske fejl i Sydafrika, og hvad Europa og USA kan lære af manden, der blev et internationalt symbol på fred og forsoning.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her