Annonce
Europa

Schweiz har indført forbud mod at koge hummere levende

Schweiz har vedtaget nye regler for tilberedning af krebsdyr.

Lider krebsdyret, når det bliver kogt levende?

Ja, nej, måske.

Blandt forskere finder man alle tre slags svar, men i Schweiz har man ladet tvivlen komme hummeren og krebsen til gode og valgt at indføre et forbud mod at koge hummere eller krebse i fuld vigør.

Således skal dyrene fremover bedøves, f.eks. med elektrochok, før de smides i gryden. Lovændringen, som er en del af en række dyrebeskyttelsestiltag vedtaget af det schweiziske parlament, har afstedkommet protester fra gastronomer.

Ny forskning: Depression hos fisk kan hjælpe med at forstå mennesker

Protester, som man altså har valgt at overhøre.

Også behandlingen af krebsdyrene, før døden indtræffer, kommer der skærpede regler for. Det vil således ikke længere være tilladt at transportere dem direkte på is eller i isvand. I stedet skal de opbevares i deres naturlige vandmiljø.

I Danmark har Dyrenes Beskyttelse tidligere anbefalet, at man køber frosne hummere, i stedet for levende.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her