Europa

Professor løsladt: 38 år efter terrorangreb står man stadig uden gerningsmand

Efter tre år i et fransk fængsel er Hassan Diab blevet løsladt.

Hassan Diab, her set i 2010, kan forlade Frankrig som en fri mand, efter at alle sigtelser er frafaldet. Arkivfoto: Pawel Dwulit/The Canadian Press/AP

Bomben var placeret i en motorcykel, placeret uden for en synagoge i Paris.

Da den gik af, blev fire personer dræbt og 40 såret, men gerningmanden bag terrorangrebet, som skete i 1980, er stadig ikke fundet. Og nu er håbet om, at det sker, svundet yderligere ind.

De franske myndigheder har således løsladt og frafaldet alle sigtelser mod den libanesisk-canadiske professor Hassan Diab, der blev anholdt for terrorangrebet i 2008.

Det skriver BBC.

I 2014 blev han udleveret til retsforfølgelse i Frankrig, men her har man altså vurderet, at bevisbyrden ikke var tilstrækkelig til at køre en sag mod ham.

Hassan Diab har igennem årene fastholdt, at han er uskyldig og sagt, at han befandt sig i Libanon på gerningstidspunktet.

Bl.a. Amnesty International har været stærkt kritisk over for det faktum, at professoren sad indespærret i flere år uden, at der blev rejst tiltale.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her