Europa

Mafiaboss brækkede næse på journalist efter spørgsmål om politisk indblanding

Overfaldet er blevet fordømt af Roms borgmester og den italienske premierminister.

Lige pludselig fik han nok, mafiabossen Roberto Spada fra den berygtede Spada-gruppering, efter at være blevet konfronteret af et tv-hold fra den italienske station Rai.

Journalisten Daniele Piervincenzi stillede flere konfrontatoriske spørgsmål om grupperingens angivelige forbindelse til partiet CasaPound, der har fået godt 10 procent af stemmerne ved lokalvalget i Rom-forstaden Ostia på trods af bevægelsen nyfascistiske holdninger.

Søn til dræbt journalist: »Jeg kiggede ned og så min mors kropsdele overalt omkring mig«

Og så, efter at have stirret Daniele Piervincenzi ind i øjnene, strakte Roberto Spada hovedet tilbage og tildelte journalisten en skalle, der tilsyneladende brækkede Piervincenzis næse.

Siden jog han både fotografen og journalisten væk med et langt slagvåben, som han tildelte dem flere slag med.

Efterfølgende forsvarede han sin opførsel med, at han var blevet generet af tv-holdet, mens iagttagere som forfatteren Roberto Saviano har fordømt mafiabossens overfald.

Det samme har premierminister Paolo Gentiloni og Roms overborgmester Virginia Raggi, der vil forsøge at komme Spada-klanen til livs.

Mystisk mordsag: Afskårne ben fundet i en skraldespand i Rom

CasaPounds næstøverste leder, Simone Di Stefano, har ligeledes taget afstand fra Roberto Spadas opførsel og gruppering.

»Roberto Spada er ikke et medlem af Casapound. Vi har ikke noget tilfælles med ham,« lyder det.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her