Europa

Putin: USA vil forsøge at blande sig i vores præsidentvalg

Rusland har ifølge amerikanerne blandet sig i USA's præsidentvalg. Og nu vil USA gøre gengæld, siger Putin.

Præsident Vladimir Putin beskylder USA for forsøg på at skabe ballade ved præsidentvalget i Rusland næste år ved at opfinde en dopingskandale.

- Som svar på vores påståede indblanding i deres valg vil de forsøge at skabe problemer under præsidentvalget i Rusland, siger Putin.

Den russiske leder mener, at afsløringer af statsstøttet doping af russiske atleter er en sag, der er opfundet af USA.

Han peger på, at vinter-OL holdes i februar, mens russerne har præsidentvalg i marts.

- Her er hvad der bekymrer mig, fortæller han i en tale på en fabrik i Tjeljabinsk i Ural-regionen.

- De Olympiske Lege starter i februar, og hvornår er det, at vores præsidentvalg finder sted, spørger han tilhørerne.

- I marts?

- Der er en stærkt mistanke om, at alt dette sker for at skabe en situation, der er nyttige for nogle, men skuffer sportstilhængere og sportsfolk i sager, hvor der er påstande om, at staten har forbrudt sig.

Kort inden, at Putin holdt sin tale torsdag, meddelte det russiske skiforbund, at fire langrendsløbere er fundet skyldige i doping af Den Internationale Olympiske Komite.

Ved OL sidste år i Rio de Janeiro blev mange russiske atleter udelukket efter afsløringer af, hvordan den russiske stat var dybt involveret i doping og forsøg på at skjule det.

Rusland har kategorisk benægtet, at det forsøgte at påvirke det amerikanske valg i 2016.

De amerikanske efterretningstjenester fastslog i en rapport i januar, at Rusland uden al tvivl forsøgte at manipulere de amerikanske vælgere for at få Donald Trump valgt som præsident.

/ritzau/Tass
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her