Europa

Tyrkisk politi har pågrebet 100 Islamisk Stat-mistænkte i stor aktion

Omkring 1.500 betjente deltog i omfattende aktion i Ankara.

Politiet i Tyrkiets hovedstad, Ankara, har torsdag morgen pågrebet 101 personer, som mistænkes for tilknytning til Islamisk Stat.

Det står ikke klart, hvilken tilknytning de menes at have.

Myndighederne har ifølge nyhedsbureauet Anadolu arrestordrer på yderligere 144 mistænkte.

Omkring 1500 betjente fra politiets antiterrorenhed deltog i den omfattende aktion i morgentimerne. Betjentene slog til mod 250 adresser i byen.

Blandt de anholdte er personer som ifølge Anadolu er medlemmer af en lokal gruppe, som støtter Islamisk Stat. Hvad denne støtte går ud på, uddyber nyhedsbureauet ikke.

I oktober blev adskillige IS-mistænkte anholdt, da tyrkiske myndigheder mente, at de var i færd med at planlægge et angreb på en tyrkisk helligdag.

Tyrkiet har de seneste år oplevet en stribe angreb, som IS har hævdet at stå bag.

Siden januar har det store Nato-land været forskånet for voldsomme IS-angreb, som året før ramte med jævne mellemrum.

I sommeren 2016 blev omkring 50 mennesker dræbt i flere selvmordsangreb i Istanbuls største lufthavn. IS blev dengang nævnt som skyldig.

Ved en nytårsfest blev 39 mennesker dræbt, da en mand trængte ind til en fest og skød omkring sig i Istanbul. Islamisk Stat hævede at stå bag.

Tyrkiet blev også ramt af flere store angreb, som kurdiske militante menes at stå bag.

/ritzau/AP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her