Europa

Merkel ser optimistisk på koalitionsforhandlinger

Forbundskansleren siger, at alle partnere skal have deres identitet med ind i samarbejde.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, tror på, at det vil lykkes for de tre partier, som forhandler om en ny regeringskoalition i Berlin, at nå til enighed om en regeringsaftale.

Det siger Angela Merkel fredag. Men hun forudser vanskelige møder.

- Jeg tror stadig på, at vi kan få samlet alle ender, hvis vi gør os umage, siger Merkel forud for en ny forhandlingsrunde mellem hendes konservative kristelige demokrater og det liberale parti FDP samt Miljøpartiet De Grønne.

Den nye koalition, som er den første i Tyskland mellem de tre partier på nationalt plan, ventes at først at komme på plads om mange uger. Alle skal nå til enighed om alt fra indvandring over EU-reformer til klimapolitik.

Merkel siger, at repræsentanter fra CDU og dets bayerske søsterparti CSU i de seneste 10 dage har forhandlet intenst og udførligt med repræsentanter fra FDP og De Grønne.

Den optimistiske udmelding fra Merkel er den første, hun har fremsat offentligt i lang tid om koalitionen.

En koalition mellem de tre partier kaldes en Jamaica-koalition, hvilket henviser til partiernes farver - sort, gul og grøn - der er de samme som i Jamaicas flag.

Forbundskansleren siger, at alle partnere i koalitionen skal have deres identitet med ind i samarbejdet, hvis det skal være til gavn for forbundsrepublikken.

- CDU er i hvert fald indstillet på samarbejdet, siger Merkel.

Merkels greb om magten synes at være svækket efter forbundsdagsvalget i september, hvor hendes parti mistede terræn. CDUs tilbagegang blev tydeliggjort igen ved et delstatsvalg i Niedersachsen i sidste måned.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her