Pilot på MH370 ringede på sin mobil

Malaysisk avis skriver, at piloten på rute MH370 har ringet på sin mobil, inden flyet forsvandt fra radaren.

Artiklens øverste billede

Andenpilot Fariq Abdul Hamid på det savnede malaysiske Boeing 777-passagerfly forsøgte at foretage et opkald fra sin mobiltelefon, lige inden flyet forsvandt fra radarskærmene, fremgår det af en artikel lørdag med citater fra unavngivne kilder.

Mobilopkaldet endte brat, måske fordi flyet bevægede sig hurtigt væk fra den mobiltelefonmast, som telefonen havde kontakt med, skriver den malaysiske avis The New Straits Times med citat fra en kilde.

Såvel kilden i det malaysiske dagblad som en anden kilde siger, at da Fariq Abdul Hamids forbindelse blev genoptaget, var der ingen sikkerhed for, at opkaldet kom fra Malaysia Airlines MH370, der forsvandt 8. marts med 239 personer om bord.

Hvem kontaktede han?

I artiklen med overskriften "Et desperat råb om hjælp" fremgår det ikke, hvem det var, andenpiloten forsøgte at kontakte.

Hamids og kaptajn Zaharie Ahmad Shahs personlige forhold er gransket meget grundigt, efter at flyet med rutenummeret MH370 på mystisk vis forsvandt på vej fra den malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur, til Kinas hovedstad, Beijing.

Efterforskere antydede i sidste måned, at flyets rute med fuldt overlæg blev ændret, og at dets kommunikationssystemer blev afbrudt, da det forlod malaysisk luftrum. Det udløste en politiundersøgelse, som indtil videre ikke har afsløret noget nævneværdigt.

MH370's skæbne er omgærdet af mystik, og der er fremsat en række teorier, hvoraf nogle af dem går fra kapring over terrorangreb til en pilot, der er gået grassat.

Der har tidligere i malaysiske medier været oplysninger fremme om, at kaptajnen havde foretaget telefonopkald inden eller under flyvningen, men der har ikke været offentliggjort nogen detaljer.

Afveg fra kursen

New Straits Times skriver, at MH370 efter at have slået ind på en ny kurs, og at flyet fløj tæt nok på øen Penang på Malaysias vestkyst til, at en mobiltelefonmast kunne opsnappe pilotens telefonsignal.

Telefonlinjen var genoprettet mellem det tidspunkt, da flyet afveg fra kursen, indtil det forsvandt fra radaren, skriver den regeringskontrollerede avis med citat fra en anden kilde.

En genoprettet forbindelse betyder ikke nødvendigvis, at der er foretaget et opkald. Det kan også være et resultat af, at telefonen er blevet tændt på ny.

Malaysias transportministerium har foreløbig ingen kommentarer, men er ved at undersøge artiklen i New Strait Times.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen