Reporter og familie skudt ned i Kabul-angreb

I alt blev ni mennesker dræbt, da Taliban åbnede ild på et hotel, som huser vestelige observatører og afghanske regeringsmedlemmer.

Artiklens øverste billede
Serena Hotel ser ikke luksuriøst ud, men har opvarmet pool, spa og et omfangsrigt sikkerhedssystem.

Taliban fortsætter sin rædselskampagne, som i sidste uge kostede den svenske journalist Nils Horner livet, op mod præsidentvalget 5. april.

Torsdag aften skød og dræbte fire talibanske attentatmænd ni gæster på et luksushotel i Kabul, heriblandt en reporter fra AFP, hans kone og to børn.

De fire attentatmænd havde smuglet pistoler gennem hotellets metaldetektorer i deres støvler, og begyndte ifølge øjenvidner at skyde gæsterne i hotellets restaurant, som var samlet for at fejre Nowrooz, det persiske nytår. Det oplyser det afghanske indenrigsministerium ifølge Wall Street Journal.

Ud over reporteren og hans familie var der personer fra Canada, Pakistan, New Zealand og Indien blandt de dræbte.

International tilstedeværelse

Serena Hotel, hvor attentatet fandt sted torsdag, har både i 2008 og 2010 været udsat for attentater.

Alligevel lykkedes det attentatmændende at komme ind på hotellet, hvor de ifølge øjenvidner skød gæsterne på klods hold. De fire attentatmænd blev selv dræbt under attentatet.

Deres id-kort afslørede at de var i tyverne og kom fra den sydlige Kandahar-provins.

En række spektakulære attentater

Taliban har gentagne gange lavet attentater i Afghanistan, for at forstyrre præsidentvalget, som de mener er ugyldigt, fordi det afholdes under en udenlandsk belejring. Hvis valget gennemføres succesfuldt, vil det være den første demokratiske magtoverdragelse i afghansk historie.

Torsdagens angreb mindede om et angreb på en libanesisk restaurant i Kabul i januar, hvor attentatmænd dræbte 21 mennesker, heraf 13 udlændinge blandt andet chefen for Den Internationale Valutafonds mission i Afghanistan.

Taliban har gennemført en række spektakulære attentater i de seneste dage, for at sabotere det kommende præsidentvalg og tvinge udenlandske observatører ud af landet.

Mindst en international observatørmission valgte fredag at trække alle sine medarbejdere ud af landet, og flere andre overvejer at følge trop, men vil først vurdere situationen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen