Kinesiske myndigheder neddyssede ulykke med 31 døde

Dødstallet for en voldsom brand er blevet opjusteret, men først efter at partikongressen var overstået.

Artiklens øverste billede
De kinesiske lovgivere synger nationalmelodi til den årlige kongres.

De kinesiske myndigheder øgede torsdag dødstallet fra en ulykke og efterfølgende brand i en motorvejstunnel fra 13 til 31 døde og ni savnede. Det skriver AP.

Ulykken fandt sted 1. marts i Jincheng-provinsen i det nordlige Kina, hvor 40 køretøjer var indblandet i en ulykke, heraf to lastbiler med det meget brændbare methanol.

Ulykken forårsagede en brand i tunellen, som varede i tre dage.

Opjusteret dødstal to uger efter

Oprindeligt melde de kinesiske myndigheder om 13 døde, men nu, næsten to uger efter ulykken, har de kinesiske myndigheder sammensat et team,  som oplyser, at der er 31 døde og yderligere ni savnede personer.

Yderligere oplyser myndighederne, at det var meget svært at identificere ofrene for ulykken på grund af den voldsomme brand.

Samtidig med partikongres

Mediedækningen af ulykken stoppede stort set den 5. marts, som var dagen, da den kinesiske lovgivende forsamling, National People's Congress, indledte sit årlige møde.

Der er ikke nogen officiel forklaring på den manglende opmærksomhed omkring ulykken, men neddysningen af den store ulykke passer godt med Kinas øgede indsats for at opretholde ro, når kongressen er samlet.

Yderligere er langt de fleste regeringsmedlemmer til stede ved kongressen, som dermed efterlader et vakuum i provinsernes regeringer.

Den officielle microblog af de lokale trafikmyndigheder nævnte slet ikke uheldet den 1. marts, men den 5. marts oplyste bloggen, at der var udstedt et forbud mod at køre med farlige kemikalier på regionens veje i et helt år.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen