40 dageskoner i Indien for 10.000 kroner

Udlændinge og præster udnytter fattigdommen i indisk millionby til ulovlig prostitution.

Artiklens øverste billede
I Hyderabad er det muligt at købe sig til et "ægteskab", som kun varer et begrænset stykke tid, da det er ulovligt for muslimer at gå til en prostitueret.

De såkaldte kontraktægteskaber er forbudt i Indien, ligesom de, ifølge forkæmpere for muslimske kvinders rettigheder, i det hele taget er forbudt i islam. På trods af det er et fænomen ved at udvikle sig i Hyderabad, en meget fattig by med næsten syv millioner indbyggere i Sydindien.

Her udnytter velhavende udlændinge lokale agenter samt quzi'er, som er regeringsudpegede muslimske præster, fattigdommen blandt byens muslimske familier.

I Hyderabad er det muligt at købe sig til et "ægteskab", som kun varer et begrænset stykke tid, for at få sex, da det er ulovligt for muslimer at gå til en prostitueret.

Ægteskabet stopper, når ferien er slut

Den 17-årige Nausheen Tobassum flygtede fra sin familie i sidste måned og har gjort politiet opmærksom på problemets omfang. Den unge piges forældre pressede hende til at gifte sig med en forretningsmand fra et sudanesisk olieselskab, som havde tilbudt til betale 100.000 rupees (omkring 10.400 kroner) for at være "gift" med hende i fire uger. Det bekræfter politiinspektør Vijay Kumar.

Nausheen Tobassum fortalte politiet, at hendes tante havde taget hende med på et hotel, hvor hun og tre andre unge piger blev introduceret for en middelaldrende sudanesisk mand. Han var 44, gift og havde to børn i sin hjemby.

Manden kom senere hjem til den 17-årige Nausheen Tobassum, hvor en quzi udførte en bryllupsceremoni. I bryllupsbeviset var der et forbehold, som gjorde, at ægteskabet sluttede samtidigt med "gommens" ferie i Inden. 

"Næste dag kom han tilbage til pigens hus og ville dyrke sex med hende, men hun nægtede. Hun er en ung pige, og gommen var ældre end hendes far," siger inspektør Kumar til The Telegraph. Han mener, at 40 dagesægteskaberne er et udbredt fænomen.

Forældre modtog 7.000 kr.

Pigens forældre, som havde modtaget 70.000 af de 100.000 rupees, forretningsmanden havde betalt, forsikrede ham om, at de ville overtale deres 17-årige datter. De sagde, at hun ville blive straffet, hvis hun ikke samtykkede.

Det lykkes dog Nausheen Tobassum at flygte, og hun blev reddet af en politipatrulje. Politiet har efterfølgende anholdt den sudanesiske forretningsmand, pigens tante samt præsten, der udførte ceremonien. Hendes forældre er efterlyst. Den unge pige er nemlig stadig mindreårig og kan efter indiske love ikke blive gift, før hun fylder 18.

"Jeg vidste ikke, hvad der foregik, og jeg gik med til det, fordi jeg ikke vidste bedre. De tvang mig og ændrede mit fødselscertifikat, så det fremgik, at jeg var 24. De udnytter piger, og derfor gik jeg til politiet. Jeg måtte tage mod til mig, før jeg gik til politiet mod mindre forældres vilje. Jeg vil ikke hjem. Jeg er bange," siger Nausheen Tobassum, som nu bor i et hjem for piger, som bliver drevet af de indiske myndigheder.

Tre gange billigere

Den sudanesiske forretningsmand var blevet opfordret til at tage til Indien af en ven, som også havde prøvet at blive gift i 40 dage under en rejse.

"Hvis en sudanesisk mand vil have sex, skal have betale tre gange mere (i Sudan), fordi der er færre piger der. I Indien er pigerne billigere. Selv om mændene kun bliver i landet et par dage, indgår de ulovlige ægteskaber for at få sex," siger politiinspektør Vijay Kumar

Ifølge ham bliver de besøgende mænd gift, fordi prostitution er forbudt ifølge Islam. Og de fattige familier går med til at "gifte" deres døtre bort for en måned, fordi de ikke har råd til at betale for deres rigtige bryllupper.

Tendensen bliver bekræftet af Shiraz Amina Khan fra en  kvinde- og børnevelfærdsorganisation i Hyderabad.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.