14 soldater dræbt af etniske oprørere

Oprørere fra Baluchistans Befrielseshær har angrebet pakistanske grænsesoldater i et baghold.

Artiklens øverste billede
Den pakistanske hær udsættes ofte for angreb, der koster soldater livet. Her fragtes ofrene for et angreb den 21. oktober i Peshawar. Foto: AP/Mohammad Sajjad

Mindst 14 pakistanske soldater er blevet dræbt og adskillige såret, da bevæbnede oprørere foretog et bagholdsangreb på deres kolonne i det sydvestlige Pakistan, oplyser sikkerhedsofficerer mandag.

Hændelsen har fundet sted sent søndag i Lore Lae-distriktet i provinsen Baluchistan, hvor etniske sammenstød er mere reglen end undtagelsen.

Styrkerne fra det paramilitære grænsekorps var på patrulje, da deres kolonne blev angrebet, siger en sikkerhedsofficer på betingelse af anonymitet.

Geværer og granater

- Angriberne var bevæbnet med stormgeværer og raketdrevne granater. Ligene af de dræbte er blevet transporteret med helikopter til Quetta, siger han.

Quetta er hovedstaden i Baluchistan.

Patruljen tog kampen op med angriberne, og sammenstødet var en realitet, siger embedsmanden sent mandag.

Baluchistans Befrielseshær har påtaget sig ansvaret. Gruppen har kæmpet mod regeringen for at opnå mere autonomi og en større andel af overskuddet fra provinsens naturressourcer.

En talsmand for gruppen har sagt til lokale nyhedsmedier, at dens krigere havde dræbt snesevis af soldater og ødelagde deres køretøjer.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen