Bombe på Nato-tankvogn dræber mindst 15

Nato-tankbiler har lørdag været udsat for flere angreb i Pakistan. Et af angrebene kostede 15 personer livet.

Mindst 15 personer mistede lørdag livet i Pakistan, da en mindre bombe placeret på en af Natos tankvogne eksploderede i nærheden af grænsen til Afghanistan. Det oplyser lokale myndigheder.

Ulykken fandt sted i landsbyen Landi Kotal i den nordvestlige del af Khyber-regionen, oplyser en højtstående embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

- Tankbilen blev antændt efter en eksplosion forårsaget af en lille bombe. Beboere fra huse rundt omkring styrtede til stedet og begyndte at indsamle olie, der kom ud af den ødelagte tankbil efter ilden var slukket, siger Shafeerullah Wazir.

- Pludselig blussede branden op igen, og 15 mennesker, heriblandt fem drenge, der var ved at samle olie i deres spande, blev brændt til døde, siger han.

Taleban kan stå bag

Militante talibanere, der forsøger at vælte den amerikanskstøttede pakistanske regering har tidligere taget skylden for lignende angreb.

Mens mindst 15 personer mistede livet ved eksplosionen, så kostede et lignende angreb senere lørdag i samme region ingen mennesker livet. Dette bombeangreb fandt sted i landsbyen Torkham og ramte 11 Nato-forsyningskøretøjer, de fleste af dem tankbiler, oplyser myndighederne.

Køretøjerne var på vej gennem Pakistan med kurs mod Afghanistan.

Pakistan har oplevet en kraftig stigning i militant vold, siden amerikanske specialstyrker dræbte Osama bin Laden ikke langt fra hovedstaden Islamabad.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen