Japan lukker farligt atomkraftværk

Et farligt beliggende atomkraftværk i det centrale Japan lukker ned.

Artiklens øverste billede

Den sidste reaktor på det japanske atomkraftværk Hamaoka er nu lukket for stedse. Det meddeler værkets ejer, selskabet Chubu Electric Power.

Atomkraftværket ligger i et område, der jævnligt rammes af jordskælv, og seismologer advarer om, at der er stor sandsynlighed for, at området rammes af et kraftigt jordskælv af samme størrelse som det, der ramte det nordlige Japan 11. marts.

Hamaoka-værket har fem reaktorer. De tre har været ude af drift i længere tid. En blev lukket tidligere på ugen.

Beslutningen om at lukke værket helt er truffet, efter at den japanske premierminister, Naoto Kan, indtrængende opfordrede værkets ejere til at lukke hele anlægget.

200 kilometer fra Tokyo

Hamaoka ligger kun 200 kilometer fra Tokyo, og eksperter frygter yderst alvorlige konsekvenser for hovedstaden og dens indbyggere i tilfælde af et kraftigt jordskælv tæt ved værket.

På Fukushima-værket kæmper redningsfolk fortsat med at få værkets fire ødelagte reaktorer kølet ordentlighed og få stoppet radioaktive udslip. Men arbejdet er farligt, og lørdag døde endnu en ansat ved værket.

Manden faldt pludselig bevidstløs om under arbejdet. Han blev kørt på sygehus, hvor han døde. Dødsårsagen er endnu ikke klarlagt.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen