Pakistansk topmusiker hylder drab på Osama

Bin Ladens død er en fantastisk nyhed for den muslimske verden, mener en af Pakistans populæreste musikere.

Artiklens øverste billede

Osama bin Ladens død hyldes af den populære pakistanske musiker Salman Ahmad som en sejr for den muslimske verden. Samtidig kræver musikeren svar på, hvordan bin Laden kunne opholde sig så mange år i Pakistan uden at blive opdaget.

Ifølge Salman Ahmad, hvis gruppe Junoon er blandt de mest populære i Sydasien med over 35 millioner solgte album, er det en ydmygelse for pakistanerne, at verdens mest eftersøgte person kunne gemme sig i landet i adskillige år.

- I islams 1400 år lange historie har der sjældent været en mand eller kvinde - muslim eller ej - som har forvoldt mere skade for muslimer overalt i verden end Osama bin Laden, siger Ahmad til nyhedsbureauet AFP.

Kidnappede islam

- De terrorister, som den 11. september dirigerede flyene ind i bygningerne, kidnappede islam. Efterfølgende blev alt med forbindelse til islam og islamisk kultur sat i forbindelse med Osama bin Ladens ansigt, siger Ahmad.

- At han nu er fjernet gennem en militæraktion, er en fantastisk nyhed for den muslimske verden og for kloden, siger han.

Et hold amerikanske elitesoldater gennemførte aktionen og drabet på Osama bin Laden natten til mandag sidste uge i den pakistanske by Abbottabad.

Hvordan kunne han leve her?

Det undrer Ahmad, hvordan Osama bin Laden i adskillige år formåede at leve skjult i et hus et stenkast fra et af Pakistans førende militæranlæg. Også den forholdsvis ringe beskyttelse af Osama bi Laden, undrer musikeren.

Desuden er det påfaldende, at hverken Pakistans militær eller efterretningsvæsen opdagede den militære aktion dybt inde i landet.

- Fortæller du mig, at de virkelig er så inkompetente? Var alle faldet i søvn. Vi taler altså om Osama bin Laden, siger Ahmad.

- Var det sket i et hvert andet land, så ville præsidenten omgående havde afskediget de ansvarlige for efterretningstjenesten, siger musikeren, der underviser i musik i New York, men fortsat optræder jævnligt i blandt andet Pakistan.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.