Afghansk betjent dræber to Nato-soldater

To Nato-soldater er blevet skudt og dræbt af en afghansk politibetjent på en politibase i Helmand-provinsen.

En afghansk politibetjent har dræbt to Nato-soldater, som havde oplært ham.

Den afghanske betjent begyndte at skyde mod de to soldater, da de skulle til at spise frokost på en politibase i den sydlige Helmand-provins.

De to soldater var en del af et hold, som oplærer de afghanske politibetjente, så de kan blive i stand til at overtage sikkerheden i Afghanistan, når den amerikanskledede koalition med tiden trækker sine styrker ud.

- Politibetjenten, som skød soldaterne, blev alvorligt såret under skudvekslingen, og han er i øjeblikket til behandling, oplyser de Nato-ledede Isaf-styrker.

Nationaliteten på de to soldater er endnu ikke offentliggjort.

Hærens Operative Kommando (HOK) oplyser, at der ingen oplysninger er om, at der skulle være danskere blandt de dræbte.

Ved et af de hidtil værste angreb på Nato-soldater i Afghanistan, begået af uniformerede afghanere, dræbte en afghansk flådepilot otte amerikanske soldater og en civil amerikaner i den militære del af Kabuls lufthavn den 27. april.

Bestræbelserne på hurtigt at få en afghansk sikkerhedsstyrke på benene har skabt frygt for, at medlemmer af den militante talibanbevægelse har infiltreret Afghanistans politistyrker og Afghanistans hær.

De afghanske myndigheder begyndte at dobbelttjekke rekrutterne, efter at en afghansk soldat dræbte fem britiske soldater i november 2009. Men siden da er næsten 40 mennesker blevet dræbt ved den type angreb i Afghanistan.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen