Danske soldater såret ved eksplosion

To danske soldater blev tirsdag morgen lettere såret ved en eksplosion i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando.

To danske soldater blev tirsdag morgen den 14. juli lettere såret, da deres pansrede mandskabsvogn blev ramt af en eksplosion.

De pårørende er underrettet, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).De to soldater kommer begge fra Ingeniørtropperne i Danish Battle Group. Begge soldater er uden for livsfare og har selv kunnet ringe hjem til de nærmeste pårørende.

Ikke en del af offensiv

Episoden skete på højdedraget ved kanten af den såkaldte Green Zone, nord for Armadillo-lejren. Her var ingeniørerne i færd med at rydde en observationspost for de danske kampvogne, hvorfra de skulle støtte soldater fra Charlie-kompagniet på patrulje i Den Grønne Zone.

Efter ulykken blev de to tilskadekomne soldater evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor de blev behandlet.

Ifølge HOK har episoden ikke direkte relation til den igangværende brigade-operation, "Panternes Klør", som foregår syd for den danske lejr Price.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen