Bombemand planlagde nordisk terror

<p>En mand er anholdt i Pakistan med to ton sprængstof, som han ville bruge ved et terrorangreb mod en række vestlige ambassader, herunder den svenske og den norske ambassade.</p>

Artiklens øverste billede
Et år efter et bombeangreb mod Danmarks ambassade i Islamabad, som kostede seks mennesker livet, er et nyt terrorangreb afværget. Foto: AP/Anjum Naveed

Udenrigsministeriet i Stockholm bekræfter i dag over for flere svenske medier, at manden er anholdt, og at det er lykkedes at beslaglægge to ton sprængstof.

Den svenske avis Aftonbladet skriver, at manden blev anholdt i fredags, men en kilde siger til Ritzau, at det skete allerede den 30. maj.

Gik efter fem ambassader

Sprængstoffet var beregnet for fem vestlige ambassader i Islamabad, skriver avisen. Ifølge Ritzaus oplysninger er den danske ambassade ikke iblandt dem, og det drejer sig i øvrigt om ambassader for seks lande: Sverige, Norge, Italien, Tjekkiet, Ungarn og Sydafrika.

Terrorplanerne er afsløret et år efter, at den danske ambassade var udsat for et terrorangreb, som kostede seks mennesker livet.

Det er Sveriges militære deltagelse i Afghanistan, der er grunden til, at den svenske ambassade var udset som bombemål, skriver Aftonbladet.

Men Sydafrika, hvis ambassade også er truet, bidrager ikke med soldater til den internationale styrke i Afghanistan, som bekæmper al-Qaeda og Taliban.

Højt trusselsniveau

Trusselsniveauet vurderes lige nu til at være særdeles højt i Pakistan. Det skal ses i sammenhæng med den offensiv, den pakistanske hær har iværksat mod Taliban-oprørere i Swat-dalen nordvest for Islamabad.

De pakistanere, som stod bag sidste års angreb på den danske ambassade, menes at have tilknytning til terrornetværket al-Qaedas øverste ledere i Pakistan.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen