*

Asien

Par med tre børn befriet efter fem år som gidsler hos Taliban

Ægteparret blev taget til fange under en rejse i Afghanistan i 2012.

Der er løbende blevet frigivet videoer af parret, mens de har været holdt til fange. Foto: SITE Intel Group via AP

31-årige Caitlan Coleman og hendes 33-årige mand Joshua Boyle er sammen med parrets tre børn blevet løsladt efter at have været taget til fange af Taliban i Pakistan de seneste fem år.

Det skriver CNN.

Ægteparret blev kidnappet i 2012, da de rejse rundt i Afghanistan som turister. På det tidspunkt var amerikanske Caitlan Coleman gravid, og hun har siden født yderligere to børn, mens de har været holdt til fange i Pakistan.

Taliban har frigivet 235 gidsler

I en erklæring fra den pakistanske hær lyder det, at USA lykkedes med at opspore gidslerne og delte dets oplysninger med Pakistan, der stod for befrielsen af gidslerne.

Billedet her stammer fra 2013, hvor ægteparret optrådte i en video. Det gjorde de igen senest i slutningen af 2016. Foto: Coleman family via AP

»Alle gidslerne blev fundet og er i god behold. De vil blive sendt hjem til deres oprindelsesland,« lyder det bl.a. i erklæringen.

I december sidste år frigav Taliban en video af det amerikanske par og deres dengang to børn. Videoen var adresseret til den daværende amerikanske præsident Barack Obama.

Det forventes, at ægteparret og dets børn kan vende hjem til enten USA eller Canada, hvor Joshua Boyle kommer fra, i løbet af de kommende dage.

Australsk gidsel til Trump: »Hvis du ikke forhandler med dem, bliver vi dræbt«

Ifølge CNN holder Taliban fortsat andre vestlige personer som gidsler heriblandt den 60-årige amerikaner Kevin King og 48-årige australier Timothy Weeks.

Begge mænd arbejdede som lærere ved et amerikansk universitet i Kabul i Afghanistan, da de formentlig blev kidnappet fra et køretøj i august 2016.

Måneden efter forsøgte amerikanske specialstyrker at redde de to lærere, men det mislykkedes, da de ikke blev fundet på det sted, som man ellers formodede, de befandt sig på.

Også den amerikanske forfatter Paul Overby, der er i 70'erne, menes at blive holdt fanget i enten Afghanistan eller Pakistan.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her