*

Asien

Kim Jong-un har forfremmet sin søster til magtfuld stilling: »Det konsoliderer familiens magt«

Den 28-årige Kim Yo-jong erstatter umiddelbart sin tante i stillingen.

Det er ikke meget, offentligheden ved om Kim Yo-jong, der er lillesøster til Kim Jong-un. Her ses hun på et fjernsyn ved Sydkoreas metro. Foto: Ahn Young-joon

Det er mere end en almindelig forfremmelse, den 28-årige Kim Yo-jong netop har oplevet.

Ikke bare indtager hun nu en stilling i landets øverste beslutningsorgan - hun overtager også umiddelbart sin tantes stilling og er med til at konsolidere Kim-familiens magt i Nordkorea.

Det forklarer Nordkorea-eksperten Michael Madden fra John Hopkins University til The Guardian.

»Det viser, at hendes cv og betydning er større, end man tidligere har troet, og det konsoliderer familiens magt over landet,« siger han.

Mest bemærkelsesværdigt er det nemlig, at hun er lillesøster til landets leder, Kim Jong-un.

Offentligheden ved ikke meget om Kim Yo-jong, men det er tidligere blevet rapporteret, at hun har gået på en kostskole i Schweiz sammen med sine to ældre brødre, Kim Jong-chol og Kim Jong-un.

Hun er tidligere blevet forfremmet til en ledende stilling i landets eneste parti, Arbejderpartiet, ifølge det nordkoreanske statsmedie KCNA.

Samtidig er hun - ligesom flere andre ledende nordkoreanske beslutningstagere - blevet »blacklistet« af USA for at have »overtrådt menneskerettighederne«.

Michael Madden har tidligere udtalt, at Kim Yo-jong har »stor indflydelse på, hvem der har adgang til hendes bror, hvad de siger til ham, hvilke papirer de giver ham – med andre ord er hun en mellemting mellem en adgangskontrollør og en trafikbetjent«.

Med sin nye stilling, som hun officielt blev tildelt lørdag, vil hun være med til at udstikke kursen for Nordkorea i fremtiden, der blandt andet er præget af en eskalerende konflikt med USA.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her