Asien

Præsident fik nok af trafikprop på vej til militærparade - vandrede tre kilometer med måbende tilskuere

Den indonesiske præsident Joko Widodo skulle deltage i fejring af landets militære forsvar.

Joko Widodo nåede frem til militærparaden på trods af trafikproppen. Foto: Tatan Syuflana

Jakkesættet var den største udfordring i middagsheden, indrømmede den indonesiske præsident Joko Widodo over for den fremmødte og let forbløffede presse.

Inden da havde han vakt opsigt, da han i denne uge blev fanget i en massiv bilkø på vej fra hovedstaden Jakarta til Banten-provinsen, hvor han skulle deltage i en stor militærparade.

Indonesiens præsident til politiet: Skyd narkohandlere

Turen varer normalt omkring to en halv time, men nogle kilometer fra målet sandede trafikken fuldstændig til.

Og så - efter 30 minutters ventetid - tog præsidenten en rask og utraditionel beslutning.

»Jeg spurgte chaufføren, hvor langt der var derhen. "Tre kilometer, hr.", svarede han. Jamen, så besluttede jeg mig for at træde ud af bilen. Jeg havde bedre af at gå,« udtalte Joko Widodo til den lokale presse ifølge CNN.

Optrinnet fik indbyggere til at tage billeder og stille sig måbende op på gaden, mens deres præsident vandrede beslutsomt afsted med sine sikkerhedsfolk rundt omkring sig.

Følget inkluderede også landets forsvarsminister og præsidentens stabschef.

Præsidenten nåede frem til paraden, der var arrangeret som en fejring af landets forsvarsstyrker.

»Jeg er vant til at gå så langt. Det var helt okay, selvom jakkesættet fik mig til at svede,« sagde præsidenten, inden han antydede, at han var blevet en smule træt af gåturen:

»Jeg ville måske have taget en motorcykel, hvis den kunne slippe igennem. Så havde jeg ikke været så træt, som jeg er nu«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her