Asien

Bortført finsk kvinde er blevet frigivet i Afghanistan

En finsk nødhjælpsarbejder, der blev bortført i Kabul i maj, er blevet frigivet af sine bortførere.

Den svenske nødhjælpsorganisation Operation Mercy oplyser til det finske nyhedsbureau FNB, at en kvinde, som blev bortført, da hun arbejdede for nødhjælpsgruppen i Afghanistan, er blevet frigivet.

Organisationen er endnu ikke i stand til at oplyse noget klart om kvindens helbredstilstand.

- Den bortførte finske statsborger i Afghanistan er blevet sat på fri fod og er i sikkerhed, hedder det i en erklæring fra det finske udenrigsministerium.

Den finske nødhjælpsarbejder blev bortført i Kabul i slutningen af maj. Hendes kollega, en tysk kvinde, og en lokal sikkerhedsvagt blev dræbt.

Bortførelser forekommer hyppigt i Afghanistan. De fleste rammer afghanske familier, som afkræves løsepenge.

Ingen gruppe har taget skylden for drabene og bortførelsen, der skete ved et angreb på et gæstehus, som nødhjælpsgruppen har i den afghanske hovedstad.

Operation Mercy samarbejder med den afghanske regering om at få nedbragt dødeligheden blandt nyfødte og få styrket kvinders rolle i det afghanske samfund.

Finsk, tysk og afghansk politi har samarbejdet i efterforskningen af bortførelsen. Men myndighederne har været meget tilbageholdende med oplysninger i sagen.

Udlændinge i landet er ofte blevet bortført af grupper, som har krævet løsepenge eller har ønsket at afpresse en regering.

I august sidste år blev to amerikanere bortført fra Det Amerikanske Universitet i Kabuls centrum.

Operation Mercy er en nødhjælpsorganisation, som har eksisteret i mere end 20 år. Den er aktiv i over en halv snes lande i Asen og det nordlige Afrika.

Gruppen har flere ansatte i Sverige og omkring 220 ansatte i den øvrige del af verden. Dertil kommer omkring 100 frivillige.

/ritzau/FNB
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her