Asien

Nordkorea: Vi vil reducere USA til aske og mørke

Truslerne kommer efter, at FN's Sikkerhedsråd har indført nye sanktionerne mod Nordkorea.

Som følge af Nordkoreas seneste atomtest har FN's Sikkerhedsråd vedtaget at indføre nye sanktioner over for styret. Foto: KCNA

Det statslige, nordkoreanske nyhedsbureau KCNA har torsdag videregivet trusler fra kilder i regimet, som siger, at man vil sænke Japan med atomvåben og reducere USA til aske og mørke, skriver Reuters.

Truslerne kommer efter, at USA og Japan har givet støtte til en resolution mod Nordkorea i FN's Sikkerhedsråd.

»De fire øer (Honshu, Hokkaido, Kyushu og Shikoku, red.) i øhavet bør sænkes af atombomber. Japan er ikke længere ønsket i nærheden af os,« lyder det bl.a. i en erklæring fra KCNA.

Nordkorea: USA søger militært opgør og vil komme til at lide

FN's Sikkerhedsråd besluttede enstemmigt tirsdag at skærpe sanktionerne mod Nordkorea, efter landet den 3. september gennemførte en sjette og den hidtil kraftigste atomtest.

Det er niende gang, at det 15 mand store sikkerhedsråd siden 2006 har vedtaget sanktioner mod Nordkorea.

De nye indgreb har til formål at ramme den nordkoreanske hovedstads årlige eksport på 1,3 mia. dollar bl.a. med et forbud mod import af tekstiler fra Nordkorea, et stop for at ansætte flere nordkoreanske arbejdere samt et loft over olieeksporten.

»I dag siger verden, at det aldrig vil acceptere et atombevæbnet Nordkorea. Det er alene, det er er mørkt, og det bliver mørkere,« lød det bl.a. fra USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, tirsdag.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, udtalte efterfølgende, at han ikke mener, at de nye sanktioner vil sætte et punktum i konflikten med regimet.

»Vi mener, at det bare er endnu et meget lille skridt, ikke noget særligt,« lød det bl.a. fra præsidenten ifølge Reuters.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her