Asien

Sydkorea opretter ”halshugnings-enhed” for at skræmme Kim Jong-un

Den militære enhed skal gøre den nordkoreanske leder nervøs, så han personligt mærker konsekvenserne af sit atomprogram.

Sydkorea vil have Nordkoreas leder til at føle sig nervøs, så han kan mærke konsekvenserne af sit atomprogram. Foto: KCNA KCNA

San Francisco

Sydkorea er i gang med at oprette en specialenhed under sine militære styrker, som er særligt trænet til at snigmyrde Nordkoreas diktator, Kim Jong-un.

»Halshugnings-enheden« som Sydkoreas forsvarsminister Song Young-moo har kaldt den, skal være på benene inden årets udgang.

Signalet fra Seoul er ikke til at tage fejl af, selvom enheden ikke bogstavelig talt skal halshugge den nordkoreanske leder. Det er sjældent, at en stat åbent skilter med, at den ønsker at myrde en leder, men Sydkorea ønsker, at Kim Jong-un bliver nervøs og mærker, at hans atomprogram har konsekvenser, skriver New York Times.

Song Young-moo fortalte landets parlamentarikere om planerne, dagen efter, at Nordkorea gennemførte sit sjette og hidtil største atom-missiltest, og det bliver budt velkommen af landets militærstrateger.

»Det bedste forsvar, vi har, ud over vores egne atomvåben, er at få Kim Jong-un til at frygte for sit liv,« siger Shin Won-sik, en sydkoreansk, pensionerede, trestjernede general til den amerikanske avis.

Enheden på op mod 3.000 mand skal efter planen gennemføre missioner over grænsen med specialindrettede helikoptere og transportfly.

Nyheden, som kommer netop som FN’s Sikkerhedsråd enstemmigt skærpede sanktionerne mod Nordkorea – bl.a. ved at forbyde eksport af nordkoreanske tekstiler og med et loft over mængden af råolie, som Nordkorea kan importere, rejser spørgsmålet, om Sydkorea og dets vigtigste allierede, USA, nu åbent gør efter at få Kim Jong-un fjernet.

USA's udenrigsminister Rex Tillerson har tidligere sagt, at USA ikke går efter et lederskifte i Pyongyang.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her