*

Asien

Kinesisk mand tilbageholdt på busstation med sin brors arme i kufferten

Den 50-årige mand blev anholdt og mistænkt for mord, men senere løsladt.

En sikkerhedsscanner på en busstation i den kinesiske by Duyun afslørede i sidste uge, at en 50-årig mand havde to afskårne menneskearme i sin medbragte kuffert, skriver nyhedsbureauet AFP.

Manden blev derfor anholdt, mistænkt for mord.

Den 50-årige mand bliver dog formentlig ikke sigtet for at have begået en forbrydelse. Det viste sig nemlig, at armene tilhørte hans bror, som efter en ulykke havde fået dem amputeret.

Ifølge kinesisk tradition skal alle kroppens dele begraves samme sted for at sikre, at den afdøde er »hel« efter døden.

Manden var derfor på vej til brødrenes hjemby med armene, så hans bror kan blive forenet med dem, når han en dag dør.

Det kinesiske politi valgte at løslade den 50-årige, efter det havde været i kontakt med det hospital, hvor broderen blev behandlet.

Den 50-årige mand skal dog finde en anden måde at transportere armene hjem til hjembyen på.

Det kræver nemlig en særlig tilladelse, hvis man ønsker at transportere kropsdele med bussen i Kina. Det skyldes primært hygiejniske årsager, har personale på busstationen forklaret over for AFP.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Aarhus Letbane og kommunen var tavse om konkret dato for letbane-godkendelser
»Vi forventer at godkende letbanen på onsdag,« meddelte Trafikstyrelsen til kommunen og letbaneselskabet i torsdags, men den besked gik ikke videre til aarhusianerne. Borgmesteren fastholder, at han ikke kendte til beskeden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her