*

Asien

60 indiske børn døde på et hospital siden mandag

Iltmangel har tilsyneladende kostet 60 børn livet på indisk hospital. Myndigheder afviser, det er årsagen bag.

Mindst 60 børn, der var indlagt på et indisk hospital, som manglede iltforsyninger, har mistet livet de seneste fem dage.

Og det frygtes, at dødstallet kan stige.

Det oplyser myndighederne i delstaten Uttar Pradesh. De afviser dog, at børnene har mistet livet på grund af iltmangel.

Indiske medier har rapporteret, at 30 børn døde alene torsdag og fredag, efter at iltforsyningen til Baba Raghav Das-hospitalet blev afbrudt - angiveligt fordi leverandøren ikke havde modtaget betaling.

- Vi har indledt en efterforskning, og en foreløbig rapport burde komme i dag (lørdag, red.), udtaler Anil Kumar, der er divisionskommissær i distriktet Gorakhpur.

- Ja, 60 patienter har mistet livet på hospitalet de seneste fem dage. Men vi mener ikke, at det har forbindelse til meldingerne om iltmangel, tilføjer han.

Delstaten Uttar Pradesh er blandt de fattigste områder i Indien.

Hvert år dør hundredvis af børn her på grund af hjernehindebetændelse.

Og divisionskommissæren tilføjer, at de mange dødsfald på hospitalet "kan skyldes naturlige årsager, fordi mange patienter, der indlægges på hospitalet, er alvorligt syge".

Sundhedsministeren i delstaten, Sidharth Nath Singh, mener heller ikke, at iltmanglen er skyld i de mange dødsfald.

- Der var adskillige årsager bag den afbrudte iltforsyning, som efterforskes, men vores undersøgelse har afsløret, at ingen af dødsfaldene skete på grund af det her, siger ministeren efter et besøg på hospitalet.

I en skriftlig udtalelse fra Yogi Adityanath, der er øverste leder af den store delstat, fremgår det, at "trykket i den flydende iltforsyning faldt" torsdag, hvorefter 52 reserve-iltflasker blev taget i brug.

Ifølge avisen The Hindustan Times var det dog ikke nok, og natten til lørdag "brød helvede løs":

- Selv efter at 90 kæmpe-iltflasker blev taget i brug for at opretholde forsyningerne fredag, så løb hospitalet tør for ilt omkring klokken et om natten, står der.

Den indiske modtager af Nobels fredspris Kailash Satyarthi kalder dødsfaldene for en massakre.

- 30 børn er døde på et hospital uden ilt, skriver han på Twitter med henvisning til de seneste dages dødsfald.

- Det er ikke en tragedie. Det er en massakre. Er det, hvad 70 års frihed betyder for vores børn, spørger han.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her